Mysifiera ditt hem

Hösten börjar tvinga sig på och solen står allt lägre ner på himmelen, det betyder att det är dags att förvandla soffan till en myshörna. Vad som uppfattas som mysigt är självklart något som är unikt från person till person men det finns utan tvekan saker som brukar vara genomgående kvalifikationer för de allra flesta.

Värme

En pläd som ligger över en stol

Att kunna värma sig efter att man kommit in från det iskalla regnet eller den piskande snöstormen är något som är bland det viktigaste i mysväg. Det finns självklart en mängd olika lösningar men den vanligaste är nog utan tvekan filten, eller pläden som de allt oftare kallas. Pläden kan vara i olika material beroende på vad man själv tycker om. Det finns värmande versioner oavsett om man föredrar syntetiska eller dom av ull. Det viktigaste vid valet av en filt är att den är tillräckligt stor för att kunna täcka och värma dig från topp till tå. 

Ljus

Det andra viktiga inslaget som behövs för en mysig kväll är någon form av ljus, gärna i form av en lugn eld. Detta kan antingen betyda oljelampa, ljus eller någon form av brasa. Brasan ger självklart även värme och blir med det bland det bästa man kan införskaffa om man prioriterar hög mysfaktor. Många gånger så kan man tyvärr inte ha en brasa. Antingen för att man bor i lägenhet eller för att kostnaden att montera in den helt enkelt är för hög. I dessa fall kan man finna tröst i att vanliga ljus kan ge enormt mycket, speciellt tillsammans med rätt ljusstakar. Många butiker erbjuder ett brett urval med ljushållare i olika varianter och med hjälp av vissa blockljus kan man dessutom få en ganska stor låga som i alla fall tar dig en bit på vägen mot brasan du drömmer om.

Arkiv

Kategorier