Teknik som förenklar byggprojektet

Vid stora byggprojekt som tar mycket tid och pengar i besittning blir man tacksam över all hjälp man kan få. Här kommer fyra av de största utvecklingarna inom byggbranschen just nu.

hängande verktyg

Kombinerad skruvdragare och borrhammare

Moderna trådlösa borrhammare som Uneo från Bosch tar borrhammaren till en ny nivå. Detta samtidigt som det lyckas kombinera det med behändigheten och friheten av en batteridriven skruvdragare. Att investera i en riktigt bra och modern borr är ett måste för alla hemmasnickare. Det spara dig mycket tid och svett.

Elektrisk sax

Ifall du sysslar med arbete som kräver mycket klippande så är en elektronisk sax ovärderligt. Vid större jobb kan en starkare sax som Xeo, även denna från Bosch, vara passande då den kan klippa i tjocklekar upp till 6 mm och är dessutom självslipande.

Arbetsbelysning

Bygglampor har funnits länge men på senare tid har de i större och större utsträckning börjat dyka upp i LED varianter. Detta sparar ström och ger dig i vissa fall till och med möjligheten till batteridrift, något som ger dig helt nya möjligheter till placering. Nackdelen med tekniken är faktiskt samma som fördelen, effektiviteten. När man renoverar och kanske har rummet öppet ut så kan en varm lampa vara precis det man vill ha, detta är ett problem för LED då effektiviteten gör att de helt enkelt blir kallare. Detta kan självklart lösas enkelt med en byggfläkt som dessutom gör ett betydligt bättre jobb än en lampa gällande uppvärmningen.