Spara tid, pengar och samvete

Att bygga hus eller göra stora renovationer är något som alltid blir dyrt och när man ser alla spillbitar och rivet material är det lätt man känner sig slösaktig. Det finns dock botemedel, sätt du kan spara pengar, tid och samvete.

skräp från en renovation

Sälj det du skall kasta

Hör med vänner, bekanta och i den lokala köp och säljgruppen på Facebook om någon är intresserad av att ta dina gamla fönster, dörrar eller halvfulla färgburkar. Det brukar ofta finnas många fullt brukliga saker som blivit kvar efter ett bygge som andra kan dra nytta av, om man inte kan göra det själv. Om du har tur kan du till och med sälja det, i värsta fall så får du hjälp att frakta bort dem.

Hyr av privatpersoner

Något väldigt coolt som har dykt upp på senare tid är möjligheten att hyra saker av privatpersoner via internet. Delbar.se är en tjänst som tillåter vem som helst att lägga upp något de vill hyra ut, eller för den delen låna ut gratis. På detta sättet så sparar du på miljön genom att inte i onödan köpa verktyg. Det blir dessutom ofta billigare än om du hade hyrt motsvarande verktyg eller annan byggutrustning av en firma.

Återanvänd material

Beroende på vad du har för hus eller vad du genomför för renovationer så kanske det är du som kan ta och köpa de famla fönsterna, dörrarna eller halvfulla färgburkarna. Om man har en sommarstuga så brukar det vara ett perfekt ställe använda det som inte möter standarden man har i sitt vardagsboende. Är det något i stugan som behöver uppgraderas eller lagas? Gamla fönster kan man dessutom ta och använda för att bygga snygga växthus