Inred smart

Bor man på en liten yta eller kanske bara vill underlätta vardagen kan det vara bra att inreda smart. Här kommer några tips och råd om hur man kan gå tillväga när det gäller detta.

hotellrum med två sängar

Möbler som kan användas till flera olika saker är väldigt bra om man har knappt med utrymme och vill inreda smart. Det kan till exempel handla om att använda matbordet som skrivbord eller att använda sängen som soffa. Ett bra tips vad gäller just bord kan vara att ha ett bord med ett skivor som går att fälla ut alternativt ett mindre bord som går att skjuta in under ett större vid behov.

När det kommer till att utnyttja ytorna i ett hem maximalt handlar mycket om att vara flexibel. Av den anledningen kan det till exempel vara en god idé att ha vikbara stolar som går lätt att plocka undan och fram vid behov. Ett annat bra tips är att ha hjul på sina möbler, vilket gör eventuella ommöbleringar enklare.

Något som också är bra om man vill skapa mycket yta i ett hem är att utnyttja väggarna så mycket som möjligt och möblera mot dessa. Detta gör att det skapar mer yta, vilket gör att ett mindre hem automatiskt känns större.

Ett annat bra tips om man vill inreda på ett smart och praktiskt sätt kan vara att kika lite på hur man inreder på hotell, som för det mesta har en ganska funktionell inredning.

Förvaringsmöjligheter är också något som är viktigt att ha om man har ont om plats. Ett bra tips är att satsa på hyllor som går hela vägen upp till taket så man utnyttjar höjden maximalt. Förvaringslådor under sängen är ett annat bra sätt att vara yteffektiv på.