Miniinredningsguide

Här delger vi våra bästa tips för snabbguide hur du ska tänka för att få ett så pass välbalanserat hem som möjligt. Självklart är eget tycke och personlig stil viktigare än balans och norm, men vi har sett fall efter fall att de här knepen fungerar när man ska inreda. Ta det ni behöver från våra tankar och skapa ett hem som passar just er.

Börjar ni från noll har ni tur och kan verkligen sätta en ton och en atmosfär på hemmet. Gå bara inte fram för fort. Man vill bo in sig i hemmet och stilen på ens boende behöver mogna fram genom åren. Köp inte in alla möbler och tyger på en gång utan återanvänd och gör om det ni kan och sedan låter ni huset berätta när det behöver fyllas på. Välj tre-fyra färger som ni gillar och som passar till mycket och försök att skapa en röd tråd genom hemmet. Har ni grått i köket kanske det gråa kan fortsätta i mattan eller gardiner i ett annat rum.

När ni ska fylla på med möbler, tänk på att inte ha för mycket. Det kommer bara att se rörigt ut och vara jobbigt att hålla ett städat utseende. Har man många olika möblemang i samma rum behöver inte mycket ligga på fel plats för att det ska se stökigt ut. Ha endast grundmöbler i början och se efterhand om det behövs ett kaffebord i hörnet eller om det stora helkroppsspegeln faktiskt passar in nu när ni burit in två fåtöljer i vardagsrum. Under möbleringen kan du också fundera på om allting måste stå mot väggarna. Det beror så klart på rum och möbler men med lite omflyttningar kan man få en luftigare känslan genom att dra möblerna från väggen till mitten av rummet. Scenen blir lite livligare och mer levande.

Tänk likadant när ni ska dekorera. I vanliga fall är det lätt att överdekorera för att man hittar så många roliga, söta och vackra saker att ha i hemmet. Efter ett tag måste man stanna upp och ta bort gamla saker för att göra plats för dem nya. Du behöver inte femton ljuslyktor i varje rum även om de passar ihop. Du kan lägga undan två tredjedelar och sedan byta mellan lyktorna under året. Kanske tar man fram några extra på vintern då man vill mysa lite mer men annars behöver man inte överdriva med inredningssaker.