Tips inför vardagsrumsdesignen

Vardagsrummet är det rummet där vi spenderar mest tid när vi är hemma. Åtminstone när vi räknar den vakna tiden. Att lägga lite extra fokus på just vardagsrumsdesignen är därför inte en dum idé. Nedan följer några snabba tips man kan vilja hålla i åtanke.

Skapa möjlighet för mysiga stunder

Vare sig man gillar att kura ihop med en god bok eller titta på tv, är det alltid bra att tänka på mysfaktorn i vardagsrummet. Det behöver dock inte betyda att rummet måste vara mysigt hela tiden, bara att möjligheterna finns för att kunna mysa när man vill.

Satsa på många sittplatser

Vardagsrummet är också rummet där vi vanligen samlas för olika aktiviteter tillsammans. Och då gäller det ju att alla har någonstans att sitta. Försök gärna maximera antalet sittplatser som får plats i rummet. Med det utrymme som inte används för andra viktiga saker man vill ha med i rummet så klart.

Heltäckande och flexibel ljussättning

Belysningen i vardagsrummet spelar en väldigt roll. Då rummet ofta är det största rummet i hemmet behöver man även fler lampor än något annat rum för att få en belysning som inte bara klarar av att lysa upp hela rummet, utan även är flexibel nog att hantera alla möjliga situationer.