Öka mysfaktorn i vardagsrummet

Vi spenderar en stor del av vår vakentid i vardagsrummet och det behöver kunna fylla många olika funktioner. När vi exempelvis vill kunna mysa i vardagsrummet måste vi ju se till att vi kan sätta den rätta stämningen. Och detta är något man kan säkerställa med några enkla tips.

Mer textilier

Textilier har förmågan att mjuka upp ett rum och göra det mer ombonat. Och det är en av de nyckelfaktorer som bidrar till mysfaktorn i ett rum. Några härliga kuddar i soffan är en bra början, men det finns ju en gräns på hur många kuddar som får plats också. Och om de rutinmässigt hamnar på golvet när man ska sätta sig i den behöver man kanske tänka om. Tillsammans med kuddarna är det smart att ha ett par filtar också, gärna i samma stil men olika mönster.

Bättre belysning

Rummets belysning har också en väldigt stor roll att spela när det blir dags att sätta stämningen. Varmare belysning är betydligt bättre för dessa situationer än kall. Detta är något man kallar färgtemperatur och mäts i kelvin. Ju lägre kelvin desto varmare blir ljuset. Vilket är något man kan hålla ögat öppet efter när man köper lampor till vardagsrumsbelysningen. Men det är också något man kan fixa genom att använda sig mer av dimmers. Ju fler lampor som går att dimma desto mer flexibel blir också belysningen vid mysstunderna.

Lugna färger

Precis som färgen på ljuset har en betydelse kommer inredningens färger in i spelet också. Dovare färger bidrar till en mer lugnande känsla i ett rum och kan därför vara att rekommendera. Men då vardagsrummet ska fylla många andra funktioner än just ett rum att mysa i är det klokt att inte gå till överstyr med färgvalet. Genom att först testa sig fram med belysningen kan man tydligare se vilka objekt i rummet som lyses upp mest. Där kan man då använda sig mer av mörka färger