Några snabba sätt att höja mysfaktorn i ett rum

Emellanåt finns det inget bättre än att kura ihop sig i soffan, sängen eller fåtöljen och bara mysa i tillvaron. Rummets design och inredning har dock ett finger med i spelet här och det är inte alltid som dessa faktorer hjälper till. Men det är faktiskt inte svårt att höja mysfaktorn i ett rum och här kommer några användbara tips.

Mer textilier

Textilier har en fantastisk förmåga att mjuka upp ett rum och göra det mysigare. Använd saker som plädar, filtar och kuddar för att skapa en ordentlig myshörna. Använd gärna flera lager av textilier för att verkligen maximera denna känsla. Kom bara ihåg att kvaliteten på textilierna även är viktigt.

Varmare belysning

Belysningen har också en stor roll att spela här. Det är inte för intet att vi gärna släcker alla lampor utom en när vi vill mysa. Och den lampa som får vara tänd kommer ge bästa möjliga effekt om den har ett varmt och behagligt sken. Enklaste sättet att fixa detta är ofta att använda sig av lampor med dimmerfunktion. Alternativ kan man skaffa ett par batteridrivna värmeljus.

Goda dofter

En sista punkt som också kan hjälpa myset på traven är att omge sig av goda dofter. Rent inredningsmässigt kan man se till att köpa några växter med riktig härlig doft. Men en god kopp kaffe eller varm choklad får förstås också jobbet gjort.