Städa ditt hem mer miljövänligt

Att använda giftfria rengöringsmedel med så lite kemikalier som möjligt är en god idé av flera anledningar. Dels så har vi alla ett ansvar att ta hand om miljön och klimatet så bra vi kan. Därför bör vi välja bort miljöskadliga rengöringsmedel i så stor utsträckning som möjligt.

Men det finns ytterligare en anledning att använda miljövänliga produkter vid städning. Det som är farligt för miljön är nämligen ofta också farligt för oss människor. Många rengöringsmedel som är miljöskadliga innehåller också hormonstörande ämnen och andra kemikalier som kan orsaka sjukdomar.

Så väljer du rätt produkter

Nästa gång du ska handla det du behöver i form av städprodukter på nätet kan du leta efter produkter som har en eko-märkning av något slag. En av de mest tillförlitliga märkningarna är EU:s Ecolabel. Det är en märkning som garanterar att miljötänkande har funnits med ända från början av produktens utveckling.

Men det är inte bara hur produkten har blivit framtagen som påverkar om de märker den med just den här märkningen. Produkten måste också vara ofarlig att använda och dessutom den kunna brytas ner efter att den blivit förbrukad.

Produkter som inte är giftiga för miljön när du använder dem har en tendens att vara ofarliga också för människor.