Indisk inredning

Det finns många olika inredningsstilar. Här tänkte vi i korta drag berätta vad det handlar om när man inreder indiskt.

Först och främst ska man inte vara rädd för tryck och färg för här finns det massor. Gärna följa regnbågen, om än med lite dovare toner. Turkos, orange, lila och röd är populära färger som man kan ha på kuddar, ljusstakar och ljuslyktor samt andra smådetaljer runt om i hemmet

Man använder mycket trä och svart järn i den indiska inredning. För exempel kan man bara gå in på Indiska på nätet och se vad de erbjuder. Gardiner och tyger ser man tydligt att de har väldigt dansade och symboliska mönster, gärna i guldtråd. Möblerna är betsade mörka och i kraftiga träslag. Det är inte några tunna laminatskivor i indisk inredning utan stor och tungt som gäller.

De starkare färgerna kombineras gärna med stora doser av dova färger på väggar och mattor, såsom brunt och svart men även mörkgul och mörkrött förekommer ofta.

Sedan finns det ju speciella dofter som förknippas starkt med Indien, däribland saffran och curry. Det indiska köket är minst sagt lika inspirerade och deras örtblandningar kan skapa helt nya upplevelser på den svenska gommen så gillar du inredningsstilar ska du verkligen gå vidare och undersöka deras kök också!