Renovera badrummet

Att renovera badrummet ger ditt hem ett ordentligt skönhetslyft och det är fler och fler som gör arbetet själva. Tidigare har det till största delen varit vit marmor som har gällt, men modet har nu börjat ändra sig en del.

ett modernt badrum

Fördelen med vitt är att det är lättare att matcha med starka färger, men för dig som vågar gå ifrån det klassiska finns det många populära varianter i grått och till och med svart. På Sköna Hems hemsida kan du se 12 olika exempel på badrum där svart och vit marmor har använts.

Planera först

Innan du börjar handla till renoveringen är det bra om du planerar exakt hur badrummet ska se ut. Det bästa är om du har helhetsintrycket klart för dig redan innan du sätter igång och inte köper inredning från olika ställen. Det blir lätt rörigt om du väljer dusch, handdukshållare, hyllor och annat som inte är gjorda i samma design. Mät också badrummet innan du köper duschlösning och annat, glöm bara inte att beräkna hur stort badrummet kommer att bli efter att det är färdigkaklat eftersom måtten inte kommer att vara desamma.

Marmor i flera färger hittar du på Stonefactory, där finns sten i bland annat svart och grått. Titta igenom de färger som finns och fundera över passande kombinationer. Du behöver inte renovera om hela badrummet i svart utan kan till exempel ha svart golv och vita väggar eller vitt golvkakel och svart marmor på väggarna. Om du dessutom använder dig av fler färger ur gråskalan kan du få till ett riktigt spännande och snyggt slutresultat.

Men det är inte bara golv och väggar som man ska tänka på när man renoverar badrummet, det finns även mer långsiktiga saker man kan planera för. Ett problem som alla badrum löper risk att drabbas av i en utsträckning eller annan är skador som uppstår på grund av fukt.

Det bästa sättet att motverka detta är genom ett fläktsystem som blåser ut den fuktiga luften och gör plats för ny fräsch luft att strömma in. För att ett sådant system ska fungera måste det vara kopplat till en frånluftskanal men man kan sätta in systemet i en kanal med eller utan självdrag.

Badrumsfläktar finns både med och utan automatiskt styrning. Man kan ha en fläkt som alltid är igång, sätt igång manuellt eller automatiskt. Det bästa är helt klart att använda sig av ett automatiserat system, dessa kommer i ett par variationer men det mest populära är nog fuktstyrda badrumsfläktar.

En fuktstyrd fläkt går igång och stängs av automatiskt beroende på fuktnivåerna i rummet, när de går över en viss gräns startar den och när nivåerna normaliserats stängs den av.

För mängder med artiklar och tips om badrumsrenovering kan du besöka den opartiska sajten Dinbyggare.se.

Arkiv

Kategorier