Förbered för flytten

Livet är fullt av överraskningar och möjligheter, vissa gånger så kan det även innebära en flytt. Att flytta brukar sällan vara helt problemfritt och är i regel ganska stressigt. Som tur är så går det att göra flytten väldigt mycket enklare genom att planera bättre!

Flyttstädning

Att flytta innebär alltid en riktig städinsats och det är inte alltid att den tiden finns. Vill man då underlätta lite för sig själv så kan man anlita en städfirma som gör jobbet åt en. Om du redan nu vet vilket datum du ska lämna tillbaka dina hemnycklar så kan det vara en bra idé att boka städningen så tidigt som möjligt. Du vill inte riskera att städfirman har fullt upp när din flytt börjar närma sig och du får stå där och stressa i slutändan ändå. Eftersom en flytt kan bli ganska kostsam så kan det vara en bra idé att jämföra olika städfirmor för att se vilken som har det bästa priset!

Organisera packningen

Just när det kommer till packningen så är det vanligt att man gör misstag. Här kommer planering och organisering göra stor skillnad. När du ska börja packa så är det bäst att ta ett rum i taget och köra på tills dess att rummet är tomt. Märk flyttkartongerna efter vilket rum det gäller så du enkelt kan lasta in kartongerna i rätt rum när du anländer till ditt nya hem. Något du inte får glömma bort är vikten eftersom att en fullastad kartong kan bli väldigt tung. Se därför till att variera innehållet, en låda full med tallrikar och bestick blir betydligt tyngre än en låda med kläder.

Arkiv

Kategorier