Gör något snygg med badrumsinredningen

Badrummet är kanske inte ett rum vi spenderar jättemycket tid i, men det är fortfarande ett rum vi lägger ned både tid och pengar på att fixa ordentligt. Men när det kommer till badrumsinredningen är det lätt att falla tillbaka på den klassiska badrumslooken, vilket inte alltid är så spännande. Men det är något man ganska lätt kan fixa i efterhand.

Öppen förvaring av handdukar

Handdukarna kan bli en riktigt snygg del av inredningen i badrummet om man låter dem ligga så att de tydligt syns. Självfallet måste man ha några som man gärna visar upp först. Köp inte några färggranna eller vackert mönstrade. Man kan exempelvis köpa en snygg handduk mönstrat som en zebra. Tänk vad som skulle passa in i inredningen och med eventuella andra handdukar i ens kollektion.

Några gröna växter

Gröna växter är något man kan pryda alla rum i hemmet med. Och badrummet är inget undantag. Men eftersom badrummet inte direkt är det rum som får mest sol behöver man välja växter som trivs i halvskugga eller skugga och som dessutom mår bra av att stå i en lite mer fuktig miljö. Som tur är finns det flera lämpliga alternativ att välja mellan. Oavsett om man har lite eller mycket utrymme över för växterna kan man hitta något som passar in. Även i de minsta badrum kan man alltid hitta en plats för en liten snittväxt.

Dekorera kaklet

De flesta badrum satsar på helvitt kakel, kanske med några inslag av en eller två rader med kakel av en annan färg. Att vilja sätta lite mer färg på tillvaron efteråt är inte ovanligt, men ingen vill ju riva bort kaklet bara för att få dit några udda plattor. Som tur är kan man hitta kakeldekor för de flesta plattor i standardstorlekar. Dessa fästs snabbt och enkelt och inom kort kan man förvandla nästan vilket badrum som helst till något nytt.