Ta hand om kontoret

Office .Ett harmoniskt kontor är ett kontor där du faktiskt jobbar och gör det du planerar. Du ska bli mer stressad av att sitta på kontoret. Mycket handlar om vad man jobbar med, så klart, men en stor del handlar också till hur du ser på ditt kontor och hur det ser ut. Den här artikeln är till för att hjälpa dig att tänka rätt när du skaffat en kontorslokal eller om du får möblera ditt kontor på frihand.

Möblering

Fundera ut vilket slags skrivbord du ska ha. Det är det absolut viktigaste om du ska trivas på kontoret. Vad ska du använda skrivbordet till? Behöver du bara en laptop och mus behöver du inte det största bordet och kan köpa ett litet nättare. Är du lite av en slarver kanske du behöver mera plats för alla dina papper samt har plats på skrivbordet för en organiseringshörna med pärmar och liknande. Är du kreativ vid skrivbordet: ritar eller målar, så behöver du kanske mer plats. Stolen ska också vara bekväm och passa till skrivbordets höjd. En hurts är bar, speciellt om den har hjul. du kan använda den som avlastningsyta bredvid skrivbordet eller i hörnet där du kan sitta och varva ner några minuter. Samtidigt hjälper hurtsen dig att förvara sakerna som du behöver under veckan men inte varje dag.

Hålla ordning

Även om man är lite strulig när det kommer till papper så behöver man organisera sig för att må bättre. En röra kommer bara att stressa upp dig. Köp pärmar, lådor, skåp eller vad du kan tänkas behöva för att hålla pappren och stöket i check. Ta kontakt med en firma som kan komma och städa lokalen någon gång i veckan. Då slipper du det extraansvaret. Forskning har visat på att man är mindre effektiv och blir mer stressad om kontoret, speciellt skrivbordet, är stökigt så renlighet och ordning är bra utgångspunkter för en trivsam arbetsmiljö.