Din inredning

Inredning är verkligen något som blivit populärt i Sverige de senaste åren. Förr var man kanske främst intresserad av hur inredningen såg ut i större rum, som i till exempel vardagsrummet. Idag är även andra rum, som badrum, kök och sovrum, viktiga när det kommer till inredning. När det kommer till inredning är det egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur det kan se ut. Vill man ha en nyskapande och spännande inredning är det inte speciellt svårt att hitta inspiration då nätet fullkomligt kryllar av inredningsbloggar med alla möjliga och omöjliga inriktningar.

Tänk utanför ramarna och skapa något som betyder något för dig eller hela din familj. Spännande inredning handlar om att undvika det konventionella. Om du ska köpa en soffa, köp något ovanlig eller dekorera ovanligt. Köp en soffa med neutral färg så du alltid kan byta inredning senare. Köp till några kuddar i spännande former med olika färger och mönster. Köp linnetyg och gör batikgardiner i färger som passar resten av inredningen.

Ett bra inspirationssätt är att sätta sig på biblioteket och ta med dig hela tidningsbunten med inredningstidningar. Sätt dig ner med kameran eller anteckningsblock och börja titta. Ta kort eller kopiera sidorna som du tycker innehåller något intressant och anteckna om bilderna och reportagen ger dig andra idéer än dem som visas.

Gör det romantiskt och sexigt i sovrummet. Ta bort foton på barnen. Häng dem på väggen i hallen eller köket där alla kan se dem. Sovrummet är ett rum för vuxna. Köp en stor, blank canvas och lite kroppsfärg. Smörj in varandra och rulla runt tillsammans på duken. Gå till en rambutik och be dem sträcka duken på en tavelram utan att rodna eller skratta för mycket. Häng upp ovanför sängen och där här ni nu en hemlighet på väggen som ni kan titta upp på när ni saknar varandra.

Det är såna här idéer man inte bara ska skriva ner utan faktiskt utföra. Det bryter mot vardagen att ha en pysseldag och ordnar något i hemmet. Såna pauser kan vara bra för hälsan och humör på samma gång som det ger ert hem ett välförtjänt lyft.