Golvvärme

Nu under vintermånaderna känner vi oss lite kalla hela tiden. Tänk då vad skönt det hade varit om det fanns golvvärme i hemmet. Och vi pratar inte bara om badrummet. Golvvärme kan man lägga i alla rum om man så önskar.

Denna information är hämtad från Floore. Där kan du läsa mer om deras patenterade värmesystem och allmän information om golvvärme.

Golvvärme är en smart investering eftersom det ökar värdet på huset, man behöver aldrig bekymra sig om kalla fötter.

Det går som sagt att lägga golvvärme i alla rum. Det krävs få förutsättningar: underlaget ska vara slätt och bärande. Det fungerar under alla golvmaterial men beroende på underlaget kan det krävas vissa extra åtgärder. Det mest ekonomiska och flexibla är vattenburen golvvärme.

Hus som värms upp från golvet och uppåt har den mest effektiva uppvärmningen och man kan med gott samvete koppla bort elementen. De blir överflödiga och helt plötsligt har du fler ytor att utnyttja och möblera!

Har du lågt till tak och är orolig att du tappar dyrbara centimeter på att bygga upp golvet? Det är inget att vara orolig för. De flesta golvvärmeinstallationer höjer inte golvet med mer än 13 millimeter.

Ytmonterade värmesystem kräver inga ingjutningar. Dock är dessa system lite mer kostsamma i inköp. Då får man ta i beaktning att ytmonterad golvvärme är mer energieffektiv och kommer att ge bättra uppvärmning under drift än ingjutna system.

Golvvärme kan också läggas i källare men när det kommer till äldre hur kan man behöva lägga in ytterligare isolering och tätskikt för att förhindra fuktproblem. Isoleringen är också viktig för att stoppa värmeförlusten som annars sker när det inte finns något som tvingar all varmluft att stiga istället för att sjunka ner i marken.