Skapa en vacker sommarträdgård

12274576-landscaped-flower-gardenSommaren är här och det är dags att njuta av härliga semesterdagar. Många av oss föredrar att spendera våra lediga dagar ute i trädgården tillsammans med våra nära och kära. Därför är det också viktigt för de flesta av oss att göra det fint och hemtrevligt ute i trädgården. Det kan man göra på flera olika sätt, beroende på vad man anser vara snyggt och trivsamt. Här kommer våra bästa tips för en hemtrevlig trädgård.

Skapa olika områden

Oberoende på vilken storlek din trädgård har så kan det vara en bra idé att skapa flera områden. Med områden menar vi olika platser som används för olika ändamål. Du kan t.ex. ha ett område där barnen får leka och busa, en plats där du placerar möbler för umgänge och avkoppling samt en plats där ni kan grilla och äta.

Bekvämlighet

När du skapar din alldeles egen trädgårdsoas är det viktigt att tänka på bekvämligheten. Om det är i trädgården du tänkt spendera de lata sommardagarna är det a och o att ha sköna trädgårdsmöbler att kunna koppla av i. Det finns idag mycket att välja bland och det kan vara svårt att hitta de perfekta möblerna. Självklart ska det vara snyggt, enkelt och bekvämt, men gärna också prisvärt.

Odla eget

Vi i villa skriver om att det är populärt att odla egna grönsaker som man kan använda till matlagningen. Här kan vi snacka om närproducerat! Odla dina favoritgrönsaker och –örter och bered fantastiska rätter till dina sommargäster. Glöm inte att tala om att de välsmakande ingredienserna går att skåda ute i den vackra trädgården.

Arkiv

Kategorier