Inredning 2014

Hur ser trenderna ut för inredning 2014? Vilka färger är det som gäller och viken stil ska man välja för att vara inne och trendig? Vi har gjort en kort sammanfattning för 2014, vart inredningstrenderna pekar.

Ljus inredning

Pasteller

När våren är på intåg brukar de sedvanliga pastellerna bli populära, så även i år. Vad som är nytt för i år är att använda pastellerna mot olika kontrastfärger för att sticka ut lite extra. Extra hett för i år är att bryta av pastellerna mot olika material i metall så som mässing och guld.

Vårens färg

Vårens hetaste färg är otippat blå. Här är det inte den sedvanliga skärgårds blå tonen som gäller utan mer mörka nyanser av blå där midnattsblå är en het favorit. Använd gärna denna kulör i etniska och grafiska mönster för att skapa ett nytt uttryck.

Naturtrenden

Naturtrenden som stått stadig sedan förra sommaren lever fortfarande kvar och blir allt mer populär. Ta med naturmaterial i inredningen så som trä, betong och sten och blanda upp mot naturliga textilier så som linne och juteväv. Till den naturliga inredningsstilen passar den skandinaviska inredningsstilen perfekt där olika ljusa kulörter blandas för att skapa en mjuk och harmonisk inredning.

Etno-grafiska trenden

Den sista trenden för i vår är den etno-grafiska trenden där kontrastfärger som svart och vitt används flitigt. Blanda gärna in fotografier och reseinköp i inredningen för att skapa en skön mix av utlandskänsla.