Hålla hemmet städat och snyggt – tips och trick

Vacker inredning är något vi alla strävar efter. Men det spelar knappast någon roll hur bra inredningsdesignen är om vi inte också ser till att hålla hemmet städat och snyggt. Och medan städningen nog kommer ganska långt ned på listan av favoritaktiviteter i hemmet är det ju något som måste göras regelbundet. Men det behöver faktiskt inte vara så jobbigt som många av oss föreställer.

Skaffa städhjälp

Den första och överlägset enklaste metoden är att helt enkelt anlita någon att göra detta jobb åt en. Städhjälp är ett väldigt populärt alternativ idag och att få komma hem från en hård arbetsdag och finna ett helt städat hem är något många sätter ett riktigt högt värde på. Men samtidigt blir det ju också en löpande utgift man måste känna att man klarar av.

Förebyggande åtgärder

Medan det inte går att undvika städningen i det långa loppet finns det mycket man kan göra för att minska behovet. Det handlar då om mer förebyggande åtgärder och att skapa rutiner:

  • Lämna aldrig smutsiga saker i diskhon eller på diskbänken.
  • Torka av köks- och badrumsytor lite snabbt efter användning.
  • Se till att var sak har sin plats och lägg tillbaka dem efter användning.
  • Plocka med saker som du rör dig kring huset och lägg dem tillbaka på sin plats.
  • Lägg smutskläder direkt i tvättkorgen och lägg eller häng in rena och torra kläder.
  • Organisera arbetsytor och sluta stapla saker och ting på högar.

Underhållning under städningen

Städningen är nog aldrig i sig själv underhållande. Men det betyder inte att vi inte kan bli underhållen medan vi städar. Sätt på lite bra musik eller lyssna på en podcast eller ljudbok under tiden. Har man aldrig testat podcasts tidigare finns det mängder med bra alternativ i alla möjliga kategorier. Nästan oavsett vilket intresseområde man har kan man hitta en passande underhållning. Det gäller bara att leta.