Framhäv din inredning

shutterstock_319658399

I ett rörigt hem drunknar allt i inredningen som vackra möbler, tavlor och prydnadsföremål i en salig röra. Det är inte särskilt välkomnande för besökare och det måste vara besvärligt att hitta sina saker. För att inredningen ska få sin egen plats och för att ens gäster ska lägga märke till ovanliga prydnadsföremål eller en fin tavla behöver hemmet vara välstädat och fräscht. De är inte alls krångligt att få ordning och med små medel kan man göra mycket för helhetsintrycket i hemmet. En bra start kan vara att se över förvaringen.

Förvara smart

Med lådor och boxar i olika dekorativa färger kan man få undan en hel del små saker som ligger och samlar damm. Man kan även ställa in dem i hyllor, lägga i skåp eller lådor om man inte vill ha dem framme.

Det gäller också att prioritera och ha framme saker som man ofta använder och behöver ha lättillgängliga. Varför inte rensa ut saker som inte behövs och ställa undan dem, lägga upp dem på vinden eller ge bort dem. Kanske var det länge sedan du gjorde en rensning sist. Det gäller också att se nya möjligheter för förvaring, som till exempel över dörrar och under taket. Även bakom dörren kan man ställa till exempel en mindre bokhylla.

I ett kök kan lådor på sockeln vara ett bra ställa att stuva undan småsaker och öppna förvaringsytor med hyllor skapar ett luftigt och lätt intryck. I en hall kan ett draperi dölja alla jackor och annat som hänger under hatthyllan och en enkel anslagstavla gör att du kan få ordning på lappar och annat viktigt. Framför allt ger ett fåtal färger ett enhetligt och städat intryck.

Städa ut

För att sedan upprätthålla ett luftigt och fräscht intryck och förhindra att saker sprids överallt igen kan det vara en bra idé med kontinuerlig städning hemma för att det ska kännas rent jämt. Om du själv inte hinner eller om du behöver någon som gör en grovstädning går det alltid att anlita ett professionellt städföretag, som Nox AB som gör det rent på nolltid.

Arkiv

Kategorier