Fjärrvärme

I många städer så värms fastigheter upp med fjärrvärme, det är en funktionell medtog för att producera och distribuera värme till fastigheter runt om städer och samhällen.

I ett centralt beläget fjärrvärmeverk produceras värmen för att sedan genom en rörsystem fördelas ut till fastigheter. Det kan vara hyresfastigheter, villor och andra lokaler. Uppvärmningen sker genom radiatorer/element i fastigheterna. Miljömässigt så är detta mycket bra då vi vet att jordens resurser håller på att sina. Det tas tillvara på sådant som annars skulle gå förlorat som till exempel träavfall från skogsindustrin och annat avfall som ger bra energi. Det är en klimatsmart och en mycket effektiv enegriform.

Det går också att fördela ut det i vattenburen golvvärme, detta är ett fantastiskt sätt att få värme i golven. Att ta vara på värmen genom slingor i golvet så får du en jämn fördelning av värmen och behöver inte pressa på elementen så mycket när det är riktigt kallt ute. Här så spar man också på energin och i längden så är det mycket smart att spara både pengar och energi.

Arkiv

Kategorier