Fixa hemmet inför försäljning

stairs-home-loft-lifestyle

Man ska inte bara renovera, inreda och städ under tiden man bor i sitt hem. Det här tre sakerna påverkar också din chans att sälja ditt hem.

Renovering

När du ska sälja huset vill du få så bra pris som möjligt. Priset bestäms av flera faktorer men en viktig del är husets skick. Större renoveringar kan låta kostsamt för ett hus man ändå inte ska bo i längre. Renoveringar kan leda till bättre pris på huset som höjs ytterligare genom budgivning.

Se till att alla lister, golv, väggar och dörrar är hela och rena. Även fönstren ska ses över. Om fönstren börjar bli gamla kan det dra ned priset. Byte av värmesystem kan vara lite för kostsamt och det tar en del tid att utföra, men ibland kan fördelarna överväga nackdelarna.

Inredning

Inför visningen är det bästa att inreda korrekt med så kalla homestyling. Personer som är intresserade av ditt hus vill kunna fantisera om hur deras saker och stil skulle passa in i ditt hem. De vill inte se hur du har bott eller vilken stil som du har haft. Ett helt tom hem kan ge intressenterna en ren canvas att måla upp sitt hem på, men samtidigt kan man tappa bort potentialen och storleken på rummet om de är helt kala.

Försök att ta bort majoriteten av dina möbler och spara de bästa delarna. Måla över väggar som är starkt målade eller med färgglada tapeter, om de verkar störande. Vita väggar är lättast att fantisera på. Homestyling har blivit en stor trend, du kan hitta företag som stylar hemmet åt dig för att förenkla försäljningen.

Städning

Det ska vara städat och fint under husvisningen. Du kan få bäst resultat genom att ta hjälp av professionella. Städföretag har flera tjänster, men en som är speciellt lockande för dig som ska sälja hus. De städar genom huset specifikt för visningar. De går igenom köksluckor, torkar av alla uttag och lister samt dammsuger och våttorkar till perfektion. Man reagerar bättre på ett välstädat hem och under en visning är det viktigt att allt damm och alla fläckar är borta. Det gör det också lättare för dig att göra den sista städningen innan flytt.