Bjud in vintersolen med vit inredning

10314362-empty-kitchen-with-white-cabinets

I Sverige älskar vi att inreda våra hus i ljusa färger, ofta med vita innerväggar. Kanske har våra långa vintermånader lärt oss att ta vara på det mer sparsamma ljus den blyga vintersolen erbjuder. Samtidigt är det en neutral bakgrund som är lätt att kombinera med mer färgstarka möbler. Men den vita grundpaletten lockar också till att hålla resten av inredningen i liknande avskalade toner. En sådan look är svår att inte tycka om. Mjuka vita nyanser lyser upp väggarna kompletteras med fördel av ett vackert vitt köksmöblemang. Ett annat sätt att uppnå slående effekter är att hålla alla mindre inredningsdetaljer helt i svart, medan större möbler är lika snövita som väggarna. På så vis löper monokroma tavelramar, dörrstopp eller väggur som en röd tråd genom ditt stilrena hem.

Inredningstrenden som låter vitt spela huvudrollen har fått stor uppmärksamhet. Det finns många olika varianter eftersom allt från modern minimalism till romantiska vintagestilar fungerar utmärkt i de allra ljusaste tonerna. Både i inredningstidningar och på internet vimlar det av exempel du kan upptäcka för att lära dig mer om looken. Ju mer du tittar på hur andra gjort, desto bättre lär du känna din egen smak. Vilka sätt vill du själv använda för att skapa ett riktigt mysigt och vackert hem? För första glimten och en gnutta inspiration kan du besöka StyleRoom. Där finns många olika hem med olika tolkningar av just den här typen av inredning och mycket annat. Bloggen Lilla Villa Vita är en annan fantastisk källa till kreativa impulser. Maria, kvinnan som driver bloggen, har alltid något intressant på gång och det finns mycket goda tips att hämta.

När du väl samlat idéer är det dags att inreda. Även här är nätet en perfekt resurs. Här kan du behålla överblicken och får lättare att leta upp unika möbler och detaljer än i butikerna. Särskilt inredning med vintage-stil shoppar du med fördel online..

Arkiv

Kategorier