Enkla detaljerna som lyfter din inredning

inredning

Att ha det fint hemma kan göra stor skillnad för vårt välbefinnande. Dessutom ger ett välstädat och smakfullt inrett hem ett mer välkomnande intryck för dina gäster. Ibland kan det verka som en omöjlig utmaning i livspusslet att hinna med hemmet på det sätt man skulle vilja. Men där finns det ett par enkla hållpunkter att ta fasta på. Inredningen är utgångspunkten för ett harmoniskt hem, att den är stilren och sammanhängande samt passar din personliga smak och stil. Börja gärna din hemtrevnads-resa med att fundera på om det är något gällande möbler, väggar, belysning eller färgsättning som kan förbättras.

Städa smartare

Att städa är något man antingen älskar eller hatar, men många av oss kanske faller inom den sistnämnda kategorin? Å andra sidan gör städning mycket för helheten i hemmet, och en ren och fräsch bostad verkar mer inbjudande när du får besök. För att inte ta kål på sig med städningen gäller det att prioritera. Toalett, badrum och kök är nyckelställen som snabbt gör att hela hemmet känns mer välstädat. Även i hallen kan det vara idé att dammsuga och tvätta mattorna, eftersom det är det första du möts av när du kommer hem. Ett annat tips är att tvätta fönstren, eller anlita hjälp från en firma.

Pricken över i

När du har en trevlig grund i din inredning och bostaden är städad börjar det roliga. Nu kan du skapa atmosfär och känsla i rummet, som tillför det där lilla extra. Förutom inredningsaccessoarer, som kuddar, prydnadsföremål och levande ljus, är gröna växter och blommor något som verkligen har förmågan att skapa välbefinnande omkring sig. Flera studier har visat gröna växters positiva effekter på hur vi mår, samt på luftkvaliteten. Och vem älskar inte snittblommor? En härlig bukett på bordet gör att de flesta människor lyser upp. Om det gäller för dig också kan du ta en titt på detta här för mer inspiration.