Anpassa dina IKEA-möbler

Som svensk så brukar så gott som alla hem vara proppfyllda med ikea-möbler, så varför inte få plats med lite till? I denna artikeln tänkte vi nämnligen gå igenom ”IKEA hacks”.

Att ”hacka” IKEA produkter innebär i denna bemärkelsen helt enkelt att man använder dem eller modifierar dem bortom dess orginalsyfte och form. Ett enkelt och roligt exempel är denna lampan gjord av ett rivjärn.

Måla om

Ett enkelt sätt att ge sina IKEA-möbler nytt liv är att måla om dem. I vissa fall som med bordet ingo så är produkterna till och med gjorda i obehandlat trä så att du själv kan få fixa sista touchen. I videon ovan så kan du se hur ýoutubaren Emily Faith betsar, lackar och modifierar sitt ingo bord. Slutresultatet är minst sagt snyggt.

Bygg in Billy

Bokhyllan Billy är kanske ikeas mest kända möbel. Dess låga pris och stilrena utseende gör att den passar in i varje hem. Vill man att de skall se lite dyrare och mer professionella ut så finns det även då en klockren lösning. Istället för att helt enkelt ställa hyllorna mot väggen så kan man bygga in dem. Med hjälp av lite lister och trä så blir dina bokhyllor som en del av huset. Mer information i videon ovan.